Wednesday, August 25, 2010

Suatu ketika kisah Brother Love di Xfresh Radio





watak :
Nurul (makwe) N
brother love (penyelesai masalah) BL
Sham (pakwe)(bkn nama sebenar) S

BL : Assalamualaikum Nurul , brother love dengar Nurul ada masalah dgn bf Nurul yek..
Masalah ape yg sebenarnye yek?


N : Macam ni bang, Nurul ada Bf tapi lately dia asek nak mengelak dari Nurul.
kua x mau ,call x mau..then kalo call asek marah2..nurul xtau apa salah nurul..


BL : Ok Nurul, brother love try call bf nurul k..

Tuuuttt TUuuutt....

S : Hello, nak cakap dengan sape?


BL : Hello, ni brother love dari XFM..Gf awk ada sms sy bgtau awk skrg makin 
menjauhkan diri dari dia, call x mau , kua x mau..apa masalah sebenarnye yek?


S : Ohh..dia ada sms abg? ni kua radio la ni?


BL : Aah, dia ada sms sy la cerita masalah dia..apa masalah sebenarnye yek?


S : Ohh..bukan bang..takde ape masalah sebenarnya..mcm biasa laa..kitorang slalu kua tgk wayang, makan2..lama2 jd bosan la bang..itu je..sy takde masalah ape sebenarnye.


BL : oohh..itu saje..ok2..brother harap selesai la masalah korang ni elok2 yek..korang pn muda lagi..so brother akan sambungkan talian awk dgn dia so awk bleh bg kata2 utk pujuk dia..ok.?


S : ok bang...

TUuuutt..TUuutt..

BL : Ok..skrg sudah on air


S : Ok..kepada shira..abg mintak maaf byk2 kalo abg ada buat silap


N : Haaaa!!! siapa shira? ni nurul..


S : Ehh..!! ni siapa? shira ke nurul???


N : ni Nurul bang..sape shira??


S : .......TUUUUTTuuuttttt (talian di putuskan..)


N : Siapa nurul bang..(teresak menangis...sobs..sobsss)


BL : Sabar nurul..jangan nangis yer...Sabar..Skrg nurul da tau dia main kayu tiga..so nurul cari kayu lain skrg..jgn tunggu dia lagi..


N : SOObss..Sobs..( menangis..) sape la nak kat Nurul bang..Nurul gemuk.. (nangis lagi..)


BL : ramai lagi nak kt nurul kt luar sana...bape berat Nurul..?


N : berat nurul 79kg bang..sape nak nurul bang..


BL : 79kg tu kira slim lagi tu...dah2 nurul jgn nangis k..


N : sob..sobsss...k..bye...

sekian, terima kasih.
Post a Comment